New Page 1

 

 Spoštovani veteran - ka, član – ica .


V letu 2015 je predsedstvo društva izvedlo nekaj sprememb v sami organiziranosti društva, nekaj zaradi sprememb veteranske zakonodaje, nekaj pa zaradi boljšega delovanja. Cilj sprememb je bil, da bi delovanje društva še bolj približali vam članom. Predsedstvo ugotavlja, da je aktivno vključenih v delovanje društva le okrog 25 procentov članov, kateri delujejo na različnih področjih ( so funkcionarji društva, Združenja SEVER, se udeležujejo spominskih proslav veteranov, se udeležujejo športnih srečanj, veteranskih srečanj v svojih odborih, delujejo pri delu s sorodnimi veteranskimi društvi na svojem območju…). Predsedstvo si že ves čas prizadeva, da bi bilo v delovanje društva vključenih čim več naših članov. To je tudi smisel delovanja v društva.
Naše društvo bo še naprej zajemalo območje delovanja Policijske uprave Maribor, tako kot leta 1991. Društvo deluje na območju 41 občin. Do sedaj je na tem območju delovalo 19 naših odborov. Ugotovljeno je bilo, da je bilo nekaj odborov neaktivnih (zaradi premestitev aktivnih članov, upokojevanja, preselitev….), zato smo nekatere odbore združili. Sedaj društvo deluje v 12 odborih in sicer :
- Odbor Maribor 1 (združeni nekdanji odbori - Služba kriminalistične policije, Služba uniformirane policije, Urad direktorja in Odsek za logistiko), odbor vodi Igor ŠTERN ( igor.stern@policija.si)
- Odbor Maribor 2 ( združenji nekdanji odbori – Operativno komunikacijski center, Policijske postaje I, Policijske postaje II), odbor vodi Zvonko VRŠIČ ( zvonko.vrsic@triera.net)
- Odbor Policijska postaja službenih psov in konjenikov, odbor vodi Vito KURNIK ( kr.vito@gmail.com)
- Odbor Gorišnica (združena odbora Policijska postaja Gorišnica in Policijska postaja Zavrč), odbor vodi Janko LORBEK ( lorbek.janko@gmail.com)
- Odbor Ruše vodi Drago PIPUŠ ( drago.pipus@ario.net)
- Odbor Šentilj vodi Bojan JAUNIK ( bojan.jaunik@gmail.com)
- Odbor Slovenska Bistrica vodi Alojz GOSTENČNIK ( gostencnik.alojz@gmail.com)
- Odbor Rače vodi Mirko LENART ( lenart.mirko@gmail.com)
- Odbor Ormož vodi Janko ZADRAVEC ( janko.zadravec@policija.si )
- Odbor Ptuj vodi Samo TURČIN ( samo.turcin1@siol.net )
- Odbor Lenart vodi Branko MOHORIČ (branko.mohoric1@siol.net)
- Odbor Maribor 3 vodi Ivan JERMAN (dragica.jerman@siol.net)

Društvo se financira v glavnem iz članarine, del te odvedemo za delovanje Združenja SEVER. Zaradi težav pri plačevanju članarine se je predsedstvo odločilo, da se bo letna članarina v bodoče plačevala preko položnice.
Predsedstvo se bo skupaj s predsedniki odborov trudilo, da bi odbori na svojem območju delovali še tesneje z lokalno skupnostjo in sorodnimi veteranskimi ter domoljubnimi organizacijami.
Predsedstvo se zaveda, da je obveščenost članov o delu in aktivnostih društva pomanjkljiva. Na spletni strani društva http://www.sever-maribor.com je veliko koristnih informacij, ugotavljamo pa, da ni velikega obiska spletne strani. Ob tej priliki vse člane naprošamo, da se medsebojno obveščajo. Tisti kateri še niso javili svojega e-naslova in bi želeli prejemati obvestila o aktivnostih društva, naj to javijo predsedniku odbora ali tajniku društva Stanku BEZJAKU (bezjak.stanko1@gmail.com). Dobrodošli bodo tudi vaši predlogi o aktivnostih društva. V kolikor bi se kot član društva hoteli aktivneje vključiti v delo odbora ali društva, nam javite.
Pregled pomembnejših aktivnosti v letu 2016:
- Slovesnost na Osankarici, spomin na poslednji boj borcev Pohorskega bataljona - 9. Januar.
- Regijsko prvenstvo v veleslalomu na Treh kraljih – februar.
- Prireditve »Festival miru« na Treh kraljih na Pohorju – april.
- Regijsko prvenstvo v streljanju, na Veleniku – maj.
- Počastitev spomina na pekrske dogodke – maj.
- Spominski pohod od RTV Centra v Mariboru, do oddajnika na Pohorju - 4. Junij.
- Organizacija slovesnosti ob 25. obletnici vojne za Slovenijo v Mariboru – junij.
- Tradicionalni pohod na Triglav – julij.
- Slovesnost na Zg. Ložnici, v spomin na zajetje vojaškega skladišča – julij.
- Srečanja veteranov dveh generacij v Pekrah - september.
- Polaganje vencev ob spominskih obeležjih – oktober.
- Sodelovanje na veteranskih igrah.

Ob prihajajočih praznikih želim vsem vam in vašim najbližjim vesele božične praznike, v letu 2016 pa predvsem zdravja in osebnega zadovoljstva.
Dnevom, ki prihajajo, tako rekoč so pred vrati, ne dovolimo, da v naša srca vnesejo otožnost in nemir. Napolnimo jih z vedrino, optimizmom in bodimo prešerne volje.

                                                                                          Darko ŠORLI

                                                                                   PREDSEDNIK DRUŠTVA

 

<< Nazaj

 
 | Domov | Kontakt | Pišite nam | Aktivnosti | Obvestila | Anketa | Google | Pošta |
 

© 2004 Policijsko veteransko društvo SEVER Maribor.

Vse pravice kopiranja pridržane.

 

:: Design by PCS computers :: Webmaster Andrej MAJCEN :: Webadministrator Janez ROJKO ::